Façades 2019

De Groot & Visser / Prinses Máxima Oncologisch Centrum, Utrecht Opdrachtgever: Prinses Máxima Centrum, Utrecht Architect: LIAG architecten en bouwadviseurs, Den Haag Gevelbouwer: De Groot & Visser BV, Gorinchem Het Prinses Máxima Centrum is het nieuwe nationale kinderoncologisch centrum. Hoog complexe zorg, topresearch en opleidingen worden hier gebundeld, waarbij kind en gezin centraal staan. Gevels en zonwering waren de verantwoording van De Groot & Visser. De vele, kleurrijke kozijnen van Kawneer (RT72) in het Labgebouw en Schüco vliesgevels (FW50) bij de entree, het restaurant, de loopbrug en het ‘rugzakje’ in het Zorgcentrum zorgen voor veel daglicht in het centrum. Om de warmte van de zon buiten te houden, zijn zonwerende screens aan de buitenzijde en lichtwering aan de binnenzijde geplaatst. De automatisch aangestuurde screens zijn geïntegreerd in de gevel. De hoge afdekkappen en bekastingen zijn – net als het zetwerk – afgewerkt in 24 verschillende Sikkens-kleuren. De roostergevel op de vijfde verdieping van het Labgebouw is opgebouwd uit Renson-roosters en Kawneer- kozijnen. Transparant Zonwering Kleur 54 55

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=